Cumhuriyetimizin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

27 Ekim 2023

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlama programı Ankara Lojistik Üssünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının aziz hatırası için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla program başladı.

Bölge Müdürümüz Sayın Havva EKSİLMEZ, programda yaptığı konuşmada “1920’lerde büyük ölçüde tarıma dayalı bir ekonomiyle, yoksul, yorgun ve umutsuzluk içinde yaşanan zorluklarla, topraklarını korumaya çalışan ve bağımsızlık için mücadele eden bu aziz millete en büyük armağandı Cumhuriyet! Daha sonra o zamanlar imkânsız gibi görünen Türkiye'nin modernleşme süreci başladı. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişleterek, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatta görülmemiş bir dinamizm kazandırdı. Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Devletimiz, uluslararası camiada önemli bir yere sahip oldu ve dünyanın saygın ülkelerinden biri haline geldi. Küresel anlamda yaşanan tüm sorunlara rağmen, bugün Türkiye Cumhuriyeti başta savunma sanayisi olmak üzere her alanda, büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.” ifadelerini kullanarak programa büyük bir iştiyakle katılan personelin ve gümrük camiasının Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Ankara Lojistik Üssü konferans salonunda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından programa Vals ve Zeybek gösterileri ile devam edildi. Ankara Gümrük Müdürlüğü önünde açılan ayyıldızlı al bayrağımızın gölgesinde tüm gümrük personeli ve gümrük camiası birlikte bayrak taşınarak fidan dikim alanına doğru yürüyüş gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Hatıra Ormanında fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu etkinlik kapsamında Orta Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünde ve Ankara Gümrük Müdürlüğünde görev yapmış olan tüm Bölge Müdürleri ve Gümrük Müdürleri adına fidan dikildi.