Ticaretin Kolaylaştırılması Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

21 Şubat 2024

Ticaretin Kolaylaştırılması Türkiye Stratejisi ve Beş Yıllık Eylem Planı çerçevesinde düzenlenen Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı Orta Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sayın Havva EKSİLMEZ’in ev sahipliğinde, Bölgesel Anlaşmalar ve Anlaşmazlıkların Halli Dairesi Başkanı Sayın Elçin EDİS’in başkanlığında 20.02.2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Ankara Lojistik Üssü toplantı salonunda yapılan konferansın açılış konuşmasında Bölge Müdürümüz Sayın Havva EKSİLMEZ, Bölge Müdürlüğümüz bağlantı idarelerinde gerçekleştirilen gümrük işlemlerinin istatistikleri, yakalama, tasfiye, dahilde işleme, piyasa gözetimi ve denetimi istatistiklerine ilişkin bilgi verdi.

Daire Başkanı Sayın Elçin EDİS ticaretin kolaylaştırılmasına dair yapılan işlemlere değinerek bu tip toplantılarda ortaya konan görüş önerilerinin, ülkemizin yatırım yapılabilir bir ülke olma noktasında kat edeceği gelişmelerin önemine değindi.

Ticaret Uzmanı Onur YENGİL’in sunumu ve Özel Sektör Temsilcisi Sercan BAHADIR’ın da konuşma yaptığı konferansta fikir alışverişi için soru cevap kısmına geçildi.

Bölge Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, bağlı  idarelerimizin müdürleri, Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Atilla ŞAHİN ve sektörden katılımcıların hazır bulunduğu konferans, soru ve cevap kısmıyla devam etti.

Konferansın ardından günün anısına aile fotoğrafı çekildi.