Kardeş Gümrük İdaremiz Seul Gümrüğünün Deprem Dolayısıyla Destek Mektubu!

02 Mart 2023

2012 yılında Bakanlığımız ile Güney Kore Gümrük İdaresi arasında imzalanan Bölge Müdürlüğümüz ile Kore Cumhuriyeti Seul Ana Gümrüğü Arasında İşbirliği Yapılmasına İlişkin Protokole işlerlik kazandırılması amacıyla 22 Kasım 2022 tarihinde Bölge Müdürlüğümüze ziyaret gerçekleştiren Güney Kore Gümrük İdaresi Heyeti Başkanı Sayın Jeong SEUNGHWAN, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle üzüntü ve desteklerini belirten bir mektup gönderdi.

Kardeş Gümrük İdaremiz Seul Bölge Müdürü Sayın Jeong SEUNGHWAN mektubunda şu sözlere yer verdi.
 
Sevgili Havva EKSİLMEZ                                                                          

Umarım bu mektubu aldığınızda her şey yolundadır.

Sevgili arkadaşlarımın sıcak karşılaması ve büyük yardımları ile Orta Anadolu Gümrük Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü, Ticaret Bakanlığı Müdürü, İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürü ve geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye’de tanıştığım diğer tüm personel, zaman ve ülkeye dair hatıralarım ziyaretten bu yana sanki bir gün geçmiş gibi canlı.

Bu itibarla, Türkiye’yi kısmen vuran, büyük kayıplar ve hasarlarla sonuçlanan geçtiğimiz 6 Şubattaki depreme ilişkin içler acısı haberleri duymak çok üzücü. Üzüntünüzü derinden paylaşıyor ve Türkiye’deki insanlara Seul Gümrüğü Bölge Müdürlüğü adına başsağlığı dileklerimi ifade etmek istiyorum.

Seul Gümrüğü Bölge Müdürlüğü, korkunç felaket hakkında farkındalık yaratmak ve sıkıntıyı hafifletmek amacıyla, felaketi dindirmek için bağış ve malzeme toplamaya gayret gösteriyor.

Umuyorum Türkiye halkı birlikte çalışarak, olabildiğince çabuk normal hayata döner.


Saygılarımla,
Jeong, Seunghwan
Seul Bölge Müdürü
Seul Gümrüğü Bölge Müdürlüğü