Bölge Müdürümüz Havva EKSİLMEZ Başkanlığındaki Heyet Anıtkabir'e Ziyaret Gerçekleştirdi.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında 23.01.2023 tarihinde Anıtkabir'e Ziyaret Gerçekleştirildi.

06 Şubat 2023

26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında Bölge Müdürümüz Havva EKSİLMEZ başkanlığındaki heyet tarafından 23.01.2023 tarihinde Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi. Zİyarette Atatürk’ün mozolesine çelenk koyularak saygı duruşunda bulunuldu. Daha Sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi. Bölge Müdürümüz Havva EKSİLMEZ, burada Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk,
Gümrük Teşkilatının mensupları için özel bir gün olan, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününde bir kez daha huzurunuzdayız. Başta zatıaliniz olmak üzere, sizi kutlu yolunuzda yalnız bırakmayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, hasretle ve rahmetle yad ediyoruz.
“Bir Devlet ki! Gümrük işlerini, vergilerini , ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alı konulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denemez.” sözünüzü hem motivasyon kaynağı, hem de ikaz olarak zihnimize kazıdık. Kurduğunuz devletin hudutlarının yanı sıra, vatanın tüm sathında, gümrük işlerini yerine getiren biz Gümrük Teşkilatı mensupları, daima ülkemizin iktisadi olarak korunması ve kalkınması için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız.
Ruhunuz şad olsun.