93 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışı 25.03.2021 Tarihinde İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıldı.

25 Mart 2021

Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşları, Türk Kızılay aracılığıyla Ankara'daki 93 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye bağışı yaptı.

Hollanda'daki Türkler, aralarında bağış toplayarak aldıkları 93 akülü ve manuel tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek için Türk Kızılay Ankara Şubesi Engelliler Kolu ile irtibat kurdu.

Türkiye'ye getirilen sandalyeler 25.03.2021 tarihinde düzenlenen törenle Bakanlığımız Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay Genel Müdürlüğü aracılığıyla, Bala ve Polatlı'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Düzenlenen teslim törenine Bakanlığımız Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürü Jale ARSLAN, Daire Başkanı Elif AY, Bölge Müdürümüz Havva EKSİLMEZ, Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz KOÇ, Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper KÜÇÜK, Türk Kızılay Ankara Şube Engelliler Kolu Başkanı Ayhan METİN, Türk Kızılay Ankara Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Nurben KENDİRLİ, Bala Belediye Başkanı Ahmet BURAN, Polatlı Belediyesi temsilcileri ile Kızılay gönüllüleri katıldı.

Bakanlığımız Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürü Jale Arslan da böyle bir organizasyon içerisinde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bakanlık olarak Türk Kızılay'ın ülkeye giriş ve çıkışta yaptığı işlemleri kolaylaştırmaya ve öncelemeye çalıştıklarını belirten Aslan, bundan sonra da engelli vatandaşların sosyal hayata eşit ve etkin katılımının sağlanması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Törenin ardından Genel Müdürümüz Jale ARSLAN, Daire Başkanı Elif AY, Bala Belediye Başkanı Ahmet BURAN, Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz KOÇ, Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper KÜÇÜK Bölge Müdürümüz Havva EKSİLMEZ’i makamında ziyaret etti.