Konya’da Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi Gerçekleştirildi.

Bölge Müdürümüz Havva EKSİLMEZ, 28.11.2019 tarihinde Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın teşrifleriyle Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi'ne katıldı.

29 Kasım 2019

Bakanımız Sayın Pekcan, fuarda sergilenen ürünleri inceledi, esnafla sohbet etti. "Ahilik kültürü, hilesiz iş, sağlam mal ve ölçülü kazançtır. Ahi, dükkanını para kazanmak için değil rızkını kazanmak için açar ve kazandığı malı da ihtiyacı olanlarla paylaşır." diyerek ahilik kültürünün yaygınlaşarak devam etmesinin önemine dikkati çekti.

Bakanımız Sayın Pekcan konuşmalarında ayrıca gençleri girişimci olmaya özendirdiklerini ve kurdukları iş yerinde ilk 3 yıl için 75 bin liraya kadar olan kazançlarını vergiden muaf tuttuklarını anımsattı, Esnaf Bilgi Sistemi'ni (ESBİS) güncellediklerine değindi, 2020-2024 Esnaf ve Sanatkarlar Strateji Eylem Planı'nı hazırladıklarını belirtti, Ticaret Bakanlığı'nın ihracatçılara yönelik hazırladığı "kolaydestek.gov.tr" adlı internet sitesinde verilen desteklerin animasyonlarla anlatıldığını vurgulayarak, “Akıllı İhracat Platformu" projesiyle ilgili de bilgiler verdi.